subota, 6. kolovoza 2016.

PRIPREMA SIRUPA OD CIKLE – RECEPT I UPUTE ZA KORIŠTENJE OVOG PRIRODNOG LIJEKA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovaj sirup je veoma zdrav i namijenjen osobama koji imaju lošu krvnu sliku. Nakon dva mjeseca uzimanja ovog sirupa itekako ćete vidjeti rezultate.
Ciklu smo spomenuli kao jako ljekovitu biljku. Dosta često se koristi u kulinarstvu, kao salata ili dodatak drugim jelima ili kao ukusna zimnica.

Ovom prilikom ćemo spomenuti jedan recept za pripremu jako dobrog prirodnog lijeka od cikle.
Osnovno djelovanje cikle je u suzbijanju tumora i liječenju leukemije. Osim toga, pokazala se jako djelotvornom u liječenju malarije, akutnih fibroznih bolesti i gripe u početnom stadiju.
Trebamo spomenuti da je cikla uspješan prirodni regulator krvnog tlaka, osobito kod bolesnika s niskim tlakom.



Povoljno utječe na živčani sustav u čovjeka i rad mozga. Za sve vrste liječenja koristi se svježe iscijeđen sok iz cikle, a iz 1 kg cikle može se dobiti 700 do 750 g soka. Cikla je, nadalje, korisna u liječenju slabokrvnosti, posebno kod djece i mladih osoba, a pospješuje rad želuca, crijeva i žuči.
Naučite pripremiti ljekoviti sirup od cikle

Donosimo vam recept za pripremu prirodnog sirupa od cikle. Sirup je odličan za jačanje krvne slike.
Sastojci za pripremu sirupa: 1 kg cikle, pola kilograma mrkve, 3 manje naranče ili samo 2 ako su velike (u manjima ima više soka), pola kilograma kiselih jabuka, 1 limun i 500 grama domaćeg meda.



Priprema sirupa ide po receptu:

Ciklu, mrkvu i jabuke oljuštiti i isjeckati na manje komade i ubaciti u sokovnik i iscijediti sok. Posebno limun i naranču iscijedimo i dodamo u sok iz sokovnika, dodamo med (najbolji je lipov, bagremov ili livadski med). Sve povremeno miješamo da se med ujednači sa sokom.
Sirup pretočiti u boce. Dobije se oko jedan i po do dva litra sirupa. Ovaj sirup uzimajte svako jutro na prazan želudac oko 1 dcl razblažen sa vodom jer je ovako mnogo sladak. Ukusan je, veoma hranljiv i zdrav.

Izvor: http://www.kakolijeciti.com/

Nema komentara:

Objavi komentar