srijeda, 3. kolovoza 2016.

GULAŠ SA KNEDLAMA! MMMMM JAKO UKUSNO I FINO!



Malo sam se podsetila i napravila gulas…
SASTOJCI
Gulas:
500 g junetine od buta
malo ulja
1 glavica crnog luka
1 sargarepa
po ukusu Vegeta, biber i aleva paprika
po potrebi voda



1 dl paradajz soka

NOKLE
150 g ostrog brasna
o,5 dl vode
2 jajeta
1 kasika ulja
malo soli

PRIPREMA
1.
Na ulju proprziti iseckan luk, dodati meso
iseceno na kocke, sargarepu na kolutove,
posuti Vegetom i dinstati. Povremeno dolivati vodu.

Pri kraju, kad je meso mekano, dodati alevu papriku
i paradajz sok i jos malo prokrckati.



2.
Pripremiti nokle:
Umutiti jaja sa uljem i postepeno dodati vodu i so,
a zatim polako dodajte brasno i sve vreme lupajte
varjacom. Sto duze “lupate” testo ono ce biti
vazdusastije.
3.
U gulas dodati malo vode da se dobije redje jelo,
a zatim kasicicom praviti nokle i spustati u gulas koji kljuca.
Smanjiti temperaturu i kuvati oko deset minuta da
se nokle lepo skuvaju.
4.
Vodu dodavati pre nokli, ali samo koliko je potrebno
da jelo bude socno.
5.
Sluziti uz sezonsku salatu.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar