utorak, 2. kolovoza 2016.

Koristite facebook messenger? Ove trikove sigurno niste znali… Oduševiti će vas!



Facebook Messenger na mjesećnom nivou aktivno koristi oko 800 miliona ljudi, ali večina
tih korisnika koristi samo za dopisivanje, a ne znaju da ova aplikaca nudi puno više od običnog dopisivanja.

Objavljene su liste kul trikova koji će vam pomoći da iz ove aplikacije izvučete sve ono najbolje.
Facebook Messenger ima svoj websajt. Iako se radi o dvije različite aplikacije i dva različita sajta, messenger nam nudi dopisivanje bez da vas opetaju notifikacije sa facebooka.

Facebook nalog vam nije potreban za Messenger. Messengeru i nejgovim opcijama može pristupiti bilo ko sa brojem telefona.
Sve što je potrebeno jeste da isntalirate aplikaciju i odete na NOT ON FACEBOOK taster.



GRUPNI CHAT: Ako se stalno dopisujete sa grupom ljudi, grupni chat možete okačiti kako bi bio u prvom planu.Potrebno je kliknuti na GROUPS taster i u gornjem lijevom uglu vidječete pin dugme. Grupnoj konverzaciji možete dodati i naziv, a i fotografiju klikom na KAMERA taster.

Određenim konverzacijama moŽete isključiti notifikacije.Klikom na ime na početku poruke pojavljuje se padajući meni
na kojem možete odrediti da notifikacije budu isključene-20 minuta, 2 sata, 10 sati, itd.

Pošaljite sliku na kojoj se nalazi vaš priajtelj. Opcija PHOTO MAGIC služi za prepoznavanje lica te vam pomaže da lakše prosljedite
slike vašim prijateljima. Ako je aplikacija uključena ova opcija prepoznaje vaše prijatelje na slikama i pita vas da li želite automatski prosljediti slike prijateljima koje je ova aplikacija prepoznala na fotografijama.



Slanje trenutne lokacije. Potrebno je kliknuti na ikonu MORE, zatim otići na LOCATION i potražitelokaciju na kojoj se trenutno nalazite.

Slanje GIF fotki. Ponovno kliknite na ikonu MORE i pojavit će se lista aplikacija koje možete instalirati.Potražite GIPHY opciju i kliknite na INSTALL taster. GIF slike potrađite na klikom na GIF ikonu na dnu konverzacije.

Poruke uredite pomoću emotikona. Izgled vaših poruka možete izmjeniti tako što ćete kliknuti na ime prijatelja sa kojim se dopisujete ili otici na info ikonu.
Možete dodati nadimak priajtelju, emotikone, boju konverzacije i slično.


Izvor: http://www.narodnilijekovi.info

Nema komentara:

Objavi komentar