subota, 6. kolovoza 2016.

BOSANSKE HURMAŠICE...TRADICIONALNI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA



E napravih i ja hurmasice…Uvijek sam imala strah da mi nece biti mehke i prhke u ustima…Al sam uspjela…

Sastojci

hurmasice
2 jaja
2 fildzana ulja
2 fildzana secera



BOSANSKE HURMAŠICE...TRADICIONALNI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA
2 fildzana kokosa
3 kasike masla

prasak za pecivo
po potebi brasna
agda
9 fildzana secera
11 fildzana vode
1 kom limuna



Priprema
1.
Jaja umutiti pjenasto pa dodati sve sastojke po redu gore navedenom…I na kraju dodavati brasna toliko da tijesto ne bude ni tvrdo ni mehko…
2.
Pa peci hurmasice i zalizi agdom…
3.
Ali JOS VRUCE HURMASICE ZALITI MLAKOM AGDOM..da bi bile mehke i prhke…
4.
Bujrum

Nema komentara:

Objavi komentar