četvrtak, 4. kolovoza 2016.

HITNO upozorenje svim korisnicima mobilnih telefona. Ovo je najgore mjesto za nošenje vaših mobilnih telefona

sfit_fitsperm1904_py_1PDF

Bez obzira na područje gdje držite svoj mobilni telefon, izloženi ste kontinuiranom zračenju koje on emituje. Ipak postoje određena područja koja su očito više ugrožena od drugih.

Na primjer, istraživanja objavljena 2009. pokazala su nošenje telofona na kuku može oslabiti područje vaše karlice. Pomoću X-zraka istraživači su mjerili gustoću kostiju zdjelice kod 150 ljudi koji redovno stavljaju svoje mobilne telefone za pojas.



 Istraživači su otkrili da su mineralne gustoće kostiju smanjene na strani zdjelice na kojoj su nosili telefone, što povećava mogućnost da na gustoću kostiju mogu negativno uticati elektromagnetna polja koje emituju mobilni telefoni.

Važno je shvatiti da vaš mobilni telefon emituje zračenje povremeno, čak i kada ne obavljate pravi poziv.

Prethodna istraživanja su pokazala da zračenje iz mobilnog telefona može utjecati na broj muških spermatozoida, kao i kvalitet pokretljivost njihove sperme, a to može biti daleko veći problem nego njegov učinak na gustoću kostiju.



Muškarci posebno trebaju da preispitaju da li treba nositi mobilne telefone za pojasom ili u džepu, blizu njihovih reproduktivnih organa. Osim toga, imate i niz drugih osjetljivih organa u tom širem području, uključujući i jetru, bubrege, debelo crijevo i mokraćni mjehur koji mogu biti izloženi zračenju.


Izvor: http://www.narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar