srijeda, 27. srpnja 2016.

KOLAČ SVE PO DVA



Postoje mnoga jela-dosjetke, posebice u slatkoj kuhinji, gdje su vrlo važni omjeri. Kako se ne bi sve moralo vagati, obično se doskoči zanimljivim “mjerama”.

SASTOJCI
2 jaja
200 g šećera
200 ml ulja
200 ml mlijeka
200 g mljevenih oraha



200 g Pšenične krupice Podravka By Podravka
200 g brašna
    2 naribane jabuke
    1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
    1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
       malo ruma
  50 g Džema marelica Podravka By Podravka
  50 g nasjeckanih oraha
 
PRIPREMA
1.
U odgovarajućoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje, mlijeko, orahe, gris i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo.
2.
Na kraju umiješajte naribane jabuke i rum pa smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (veličine 20×35 cm).



3.
Pripremljenu smjesu pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 30 do 35 minuta.
4.
Pečeni kolač premažite džemom od marelica i pospite nasjeckanim orasima.

Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite na tanjuru koji ste prethodno posipali šećerom i cimetom u prahu.

Savjet
Orahe možete zamijeniti mljevenim lješnjacima.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar