srijeda, 27. srpnja 2016.
KOLAČ SVE PO DVA
Postoje mnoga jela-dosjetke, posebice u slatkoj kuhinji, gdje su vrlo važni omjeri. Kako se ne bi sve moralo vagati, obično se doskoči zanimljivim “mjerama”.
SASTOJCI
2 jaja
200 g šećera
200 ml ulja
200 ml mlijeka
200 g mljevenih oraha
200 g Pšenične krupice Podravka By Podravka
200 g brašna
2 naribane jabuke
1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
malo ruma
50 g Džema marelica Podravka By Podravka
50 g nasjeckanih oraha
PRIPREMA
1.
U odgovarajućoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje, mlijeko, orahe, gris i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo.
2.
Na kraju umiješajte naribane jabuke i rum pa smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (veličine 20×35 cm).
3.
Pripremljenu smjesu pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 30 do 35 minuta.
4.
Pečeni kolač premažite džemom od marelica i pospite nasjeckanim orasima.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite na tanjuru koji ste prethodno posipali šećerom i cimetom u prahu.
Savjet
Orahe možete zamijeniti mljevenim lješnjacima.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar