
Salate odlično dodju u svako doba godine i uz skoro svako jelo, varijacija je milion. ovdje sam dodala marinirani hrskavi tofu, piletinu pohovanu sa susamom, pohovani sir i umak od bijelog luka i pavlake.
Sastojci
- Salata
- 1 crvena i narandžasta paprika
- 1 glavica salate puterice
- 3 krastavca
- 2 paradajza
- 1 šaka preprženog kikirikija
- maslinovo ulje, sok od limuna, sol
- tofu marinada
- 1 kaš. limunova soka
- 1 kaš. gotovog sojinog umaka
- 1 pakovanje tofu sira
- piletina sa susamom
- 1 jaje
- susam, brašno
- 1 pakovanje pilećih prsa
- umak sa bijelim lukom
- 1 manja pavlaka
- 3 češnja bijelog luka, sol, biber i malo limuovog soka
Priprema
- Za salatu:
- nasjeckati svo povrće za salatu. Naravno možete staviti šta želite, ja sam navela ono što sam ja stavila. Začinite sa maslinovim uljem, limunovim sokom i solju.
- Za tofu:
- Za piletinu sa susamom:
- Pileća prsa narezati na kockice i uvaljati u brašno, zatim u jaja pa u susam. Peći pa staviti na kuh. papir.
- Za pohovani sir:
- Sir “Gauda” izrezati na malo veće kocke 1 cm debljine, uvaljati u brašno, u jaja, krušne mrvice, ponovo jaja, pa zatim još jednom u mrvice i peći da porumeni sa svake strane. I njega staviti na kuh.papir.
- Za umak od bijelog luka:
Posluživanje
Ostaje još samo serviranje. Na gotovu, začinjenu salatu poredati tofu i posuti sa kikirikijem. uz to poslužiti: pohovani sir, piletinu i umak.
Ako se odlučite za klasičnu salatu bez ovih dodataka, nećete pogriješiti, jer salate su uvijek ukusne.
Ako se odlučite za klasičnu salatu bez ovih dodataka, nećete pogriješiti, jer salate su uvijek ukusne.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar