
Ova čorbica prija posle duge šetnje, brzo se napravi a veoma je ukusna.
Sastojci
- 350 g skuvanog krompira
- 2 jaja
- 3 vršne kašike kukuruznog griza ( palenta )
- malo soli
- sitno iseckan peršun
- 2 veće šargarepe
- 2 veće glavice crnog luka ( kod mene jedna glavica crnog luka i jedan struk praziluk )
- 2 pune kašike pirinča
- 1/4 muškatne tikve ( ne mora )
- 1 puna kašika kisele pavlake
- po ukusu šačini; vegeta, biber, so
Priprema
- 1.
- 2.U šerpu, u kojoj ćete kuvati čorbicu, sipati malo maslinovog ulja, dodati sitno iseckan crni luk, muškatnu tikvu isečenu na kockice i šargarepu isečene na kolutove/kockice i propržiti dok luk malo porumeni.( ja sam dodala i nekoliko cvetova karfiola, koju su mi bili u frižideru )
- 3.Naliti sa litar do litar i po vode ( u zavisnosti koliko hoćete davam je čorba gusta ) ili ako imate povrtni temeljac, dodati pirinač i povremeno promešati dok ne provri, da se pirinač ne zalepi za dno šerpe.Napraviti knedlice.

- 4.Kada je pirinač na pola kuvan, početi sa dodavanjem knedlica i kuvati dok ne isplivaju ( ili napraviti samo jednu, pa probati da li se neće raspasti, ako se raspadne, dodajte još kukuruznog griza)
- 5.Skuvanu čorbu, povegetiti,pobiberiti i dodati kašičicu šećera ( doprineće boljem ukusu čorbe , a i ne morate )Začiniti čorbu sa umućnom kiselom pavlakom i jajetom i ostaviti još nekoliko minuta da se kuva.Posuti seckanim peršunom i poslužiti toplu.
- 6.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar