četvrtak, 26. svibnja 2016.

FRANCUSKI KROMPIR


Jednostavno jelo koje će voljeti cijela obitelj.
Sastojci:
    1 kg krumpira
    5-6 jaja
    1-2 para domaćih kobasica
      2 žlice ulje za prženje
    5 dl kiselog vrhnja

 
    Vegeta, sol i papar

Priprema:
    Iako će vam ovaj recept biti zanimljiv pogledajte i ostale recepte na ovu temu:
    http://www.coolinarika.com/recept/francuski-krumpir
    Obzirom da je riječ o krumpiru pogledajte i kako izgleda početak rasta ove gomoljaste               biljke, snimljen u mojem vrtu, danas treći dan nakon nicanja iz zemlje.

 
    Skuhati krumpir u vodi ( ja kuham bez soli ), oguliti i narezati na ploške. Skuhati jaja,               oljuštiti ih i narezati na kolute. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute
    U nauljenu posudu za pečenje poslagati pola narezanog krumpira i posoliti ga.
    Na krumpir poslagati narezana jaja......
    ....a zatim kobasice.
    Na kraju sve pokriti preostalim krumpirom,  posipati Vegetom, popapriti i posoliti.....
    ......pa preliti kiselim vrhnjem.
    Zapeći u pećnici na temperaturi 0d 180° C 20 do 30 minuta dok sve lijepo ne zarumeni.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar