utorak, 31. svibnja 2016.

KRALJEVSKI NADJEVENA PILETINA



Gledajući ovaj recept u jednoj emisiji o hrani učinio mi se vrlo zanimljiv i zaista nisam pogriješila , jedino sam ga malčice prilagodila svom ukusu i dobila obrok dostojan kraljevske trpeze...
SASTOJCI
4kom pileća batka sa zabatkom
100g suhog vrata, šunke
3 kom kiselih krastavčića
3 žličice kajmaka
vegeta,sol,biber žličica vlasca

 
1 žličica hrena iz teglice
Za pohanje: krušne mrvice, brašno,2kom jaja,ulje

PRIPREMA
1.
Uzeti batke sa zabatcima i ukloniti im kost , ako to želite sami napraviti tada zarežite kraj kosti nožem i lagano nožem odvojite kost, ili nađite nekog dobrog da to napravi umjesto vas, uklonite

 
kožicu i zatim šniclu koju ste dobili dobro istanjite čekićem za meso, zatim meso posolite,povegetite i pobiberite.Za nadjev nasjeckati što sitnije suhi vrat,krastavčiće dodati kajmak,hren,vlasac i malo po ukusu posoliti.To sve izmješati i tim nadjevom premazati pileće šnicle, lagano svaku šniclu preklopiti , zamotati i učvrstiti sa čačkalicama. Meso ispanirati na klasičan način brašno,razmućena jaja i krušne mrvice.Peći lagano i pečeno izvaditi na papir upijač da se ocijede od viška masnoće.Služiti uz razne priloge.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar