četvrtak, 26. svibnja 2016.

ZA OVU TORTU JE MOJA KUMA LJUBOMORNO ČUVALA RECEPT SVE DOK JOJ GA NISAM JEDNOG DANA "UKRALA" I EVO SAD GA DELIM SA VAMA.. IZVINI KUMO ALI TORTA JE PREDOBRA, MORALA SAM :)


SASTOJCI:
Kore:
9 belanaca
250gr šećera
300 gr pečenog, neslanog kikirikija

 
4 kašike brašna
4 kašike kakao
prašak za pecivo
Fil:
600 ml mleka
9 žumanaca
8 kašika brašna
200 gr šećera
250gr margarina
Još:
250 gr šlaga u prahu
250 ml kisele vode
čokolade ili kikiriki za ukrašavanje
Priprema:

 
Kore: Umutiti dobro belanca u čvrst sneg, dodati šećer dok se ne rastopi. Na kraju umešati brašno, kakao,mleveni kikiriki i prašak za pecivo. Sve dobro promešati, sipati u podmazan pleh i peći oko 20 minuta na 170C. Koristila sam četvrtasti kalup 41x41cm. Ispečenu koru podeliti na tri jednaka dela.V Fil: Umutiti žumanca, brašno i šećer, pa zakuvati u mleko. Kad se ohladi, dodati ulupan margarin.
Umutiti šlag sa gaziranom vodom. Ređati: kora-fil-kora-fil-kora-fil-šlag Sa strane sam stavila malo mlevenog kikirikija i posula tortu od gore čokoladom.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar