nedjelja, 29. svibnja 2016.

BRZI SITNI KOLAČI USPIJEVAJU I POČETNICIMA


SASTOJCI
500 g šećera
500 g mleka u prahu
100 g bele milka čokolade
300 g crne milka čokolade
350 g plazma keksa
300 g margarina


 
Ostalo
2 dl vode
2 dl soka
1 list veće oblande


 
PRIRPEMA
Staviti šećer sa vodom da se ušpinuje kao za slatko, zatim dodati 1 margarin, skloni sa vatre i umešaj mleko u prahu. Kada se masa sjedini podeli na dva dela. U jedan deo dodaj belu u drugi 100 gr crne čokolade.
Jedan list oblande staviti u pleh pa premazati tamnim delom, poredjati plazmu prethodno po malo natopiti u sok, preko plazme preliti beli deo. 200 grama tamne čokolade otopiti sa 50 grama margarina i preliti preko oblande. Ukrasiti po želji.

SAVET
Voditi računa da se plazma utopi u sok vrlo malo, može da se dogodi da višak soka otpusti donji deo fila.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar