četvrtak, 5. svibnja 2016.

Pečeni krompirići u "Pivu"

Pečeni krompirići u

Predivan spoj mirisa i ukusa, bila sam iznenađena kakav poseban ukus i mekoću imaju krompiri.Za sve je zaslužno pivo !Preporučujem da probate :) Pivo koje vam ostane jednostavno popijte :)  Hik !!!

Sastojci

  • krompir srednje ili manje veličine po potrebi( koliko ih trebate)
  • pivo
  • 100 gr. maslaca
  • 2-3 čena bijelog luka
  • sol,papar
  • ruzmarin,materina dušica,peršin
  • Priprema

    1. Zagrejte pečnicu na 200 stepeni.
      Pripremite vatrostalnu posudu.
      Iskosajte svježi peršin...koji ide na kraju na servirane krompire.
      Iskosajte i ruzmarin i materinu dušicu ako imate svježe, a ako ne upotrijebite suhe .
    2. Krompire operite, oluštite i nasecite na četvrtine.
      I veću teflonsku tavu ili posudu rastopite i zagrejte maslac( ne sme da pocrni) na jaću temperaturu ispržite krompire na naglo da dobiju hrskavu koricu i da se zapečate.Ako je veća količina onda podjelite maslac na 2 dijela i pržite ih dva puta.
    3. Prebacite ih u vatrostalnu posudu i dodajte sol,papar,ruzmarin,materina dušica i izmješajte.Sipajte pivo....da obuhvati  1/3 visine u vatrostalnu posudu.Pecite dok ne ispari skoro cijelo pivo i u toku sredine pečenja kašikom obrnite krumpire da se jednako prepoje pivom. Ako želite da vam budu odozgo zapečeni pred kraj pečenja pojačajte temperaturu na 250 za 5 minuta.
    4. Servirajte i pospite sa svježo iskosanim peršinom.
      Dobar Tek !!!
    5. ...
  • Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar