
Predivan spoj mirisa i ukusa, bila sam iznenađena kakav poseban ukus i mekoću imaju krompiri.Za sve je zaslužno pivo !Preporučujem da probate :) Pivo koje vam ostane jednostavno popijte :) Hik !!!
Sastojci
- krompir srednje ili manje veličine po potrebi( koliko ih trebate)
- 1 pivo
- 100 gr. maslaca
- 2-3 čena bijelog luka
- sol,papar
- ruzmarin,materina dušica,peršin
Priprema
- Krompire operite, oluštite i nasecite na četvrtine.I veću teflonsku tavu ili posudu rastopite i zagrejte maslac( ne sme da pocrni) na jaću temperaturu ispržite krompire na naglo da dobiju hrskavu koricu i da se zapečate.Ako je veća količina onda podjelite maslac na 2 dijela i pržite ih dva puta.

- Prebacite ih u vatrostalnu posudu i dodajte sol,papar,ruzmarin,materina dušica i izmješajte.Sipajte pivo....da obuhvati 1/3 visine u vatrostalnu posudu.Pecite dok ne ispari skoro cijelo pivo i u toku sredine pečenja kašikom obrnite krumpire da se jednako prepoje pivom. Ako želite da vam budu odozgo zapečeni pred kraj pečenja pojačajte temperaturu na 250 za 5 minuta.

- Servirajte i pospite sa svježo iskosanim peršinom.Dobar Tek !!!
- ...

- Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:
Objavi komentar