
Ovo je bio više nego savršen ručak. Kombinacija pripreme od dva vrhunska kuvara bio je pun pogodak.
Sastojci
- za pohovanu ribu:
- 500 gr fileta oslića
- brašno
- malo praška za pecivo
- so i biber
- 1 kašičica kurkume
- mineralna voda
- za krompir salatu:
- 500 gr krompira
- 1 šargarepa
- 4 kašike majoneza
- 5-6 kiselih krastavčića
- so i biber
Priprema
- Oljuštite krompir i kuvajte ga u posoljenoj vodi 20 minuta. Oljuštite i isecite na kockice šargarepu i skuvati je, ali pazeći da ostane al dente. Prohladiti. U dublju činiju staviti prvo krompir, viljuškom ga malo izgnječiti, dodati šargarepu, sitno seckane kisele krastavčiće, majonez, so i biber. Pažljivo promešati i ostaviti na sobnoj temperaturi do služenja.

- Filete oslića podelite na šnicle. U dubljoj činiji prosejte brašno sa praškom za pecivo, solju i kurkumom, pa u to dodati sveže mleveni biber i mineralnu vodu, tako da se dobije gušće testo nego za palačinke. Na poseban tanjir staviti malo brašna. Svaki komad ribe uvaljati prvo u brašno, pa u smesu od brašna i mineralne vode.
- Sipajte ulje u dublji tiganj, ali ne više od 1cm. Ugrejte ga i pržite filete ribe sa svake strane. Vadite rešetkastom kašikom na tanjir.

Posluživanje
Filete ribe poslužite sa krompir salatom, kriškom limuna i malo peršuna.- Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar