četvrtak, 5. svibnja 2016.

Savršen ručak: pohovana riba na Bilijev način i krompir salata na Rudolfov način

Savršen ručak: pohovana riba na Bilijev način i krompir salata na Rudolfov način

Ovo je bio više nego savršen ručak. Kombinacija pripreme od dva vrhunska kuvara bio je pun pogodak.

Sastojci


  • za pohovanu ribu:
  • 500 gr fileta oslića
  • brašno
  • malo praška za pecivo
  • so i biber
  • 1 kašičica kurkume
  • mineralna voda
  • za krompir salatu:
  • 500 gr krompira
  • šargarepa
  • 4 kašike majoneza
  • 5-6 kiselih krastavčića
  • so i biber

  • Priprema

    1. Oljuštite krompir i kuvajte ga u posoljenoj vodi 20 minuta. Oljuštite i isecite na kockice šargarepu i skuvati je, ali pazeći da ostane al dente. Prohladiti. U dublju činiju staviti prvo krompir, viljuškom ga malo izgnječiti, dodati šargarepu, sitno seckane kisele krastavčiće, majonez, so i biber. Pažljivo promešati i ostaviti na sobnoj temperaturi do služenja.
    2. Filete oslića podelite na šnicle. U dubljoj činiji prosejte brašno sa praškom za pecivo, solju i kurkumom, pa u to dodati sveže mleveni biber i mineralnu vodu, tako da se dobije gušće testo nego za palačinke. Na poseban tanjir staviti malo brašna. Svaki komad ribe uvaljati prvo u brašno, pa u smesu od brašna i mineralne vode.
    3. Sipajte ulje u dublji tiganj, ali ne više od 1cm. Ugrejte ga i pržite filete ribe sa svake strane. Vadite rešetkastom kašikom na tanjir.

    Posluživanje

    Filete ribe poslužite sa krompir salatom, kriškom limuna i malo peršuna.
  • Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar