četvrtak, 5. svibnja 2016.

Kobasica u pivu i pecivu

Kobasice su dio svakog roštilja pa tako i ovo jelo koje ćemo pripremiti. Jelo će biti ne samo pečeno na roštilju, nego će imati pivski element koji će mu dati sasvim novi i bogatiji okus pojačan popularnim cheddar sirom.



Sastojci
  • 1 pakiranje Grill kobasica Podravka (500 g)
  • Vegeta Grill marinada s pivom
  • 5 komada peciva
  • svijetlo pivo
  • 500 g cheddar sira
  • 1 glavica zelene salate Eisberg
  • Priprema

    1. Grill kobasice ili kranjske kobasice zarežite po površini i marinirajte ih na 30 minuta u Vegeta grill tekućoj marinadi s pivom.
    2. Odaberite peciva po vlastitom izboru ili po veličini kobasice. Na štednjaku u lončiću ulijte pola litre svijetlog piva i zakuhajte ga. Sir cheddar naribajte i otopite u pivu. Marinirane kobasice pecite na zagrijanom roštilju s obje strane okrećući ih svake 3 minute.
    3. Peciva zarežite na način da ih ne prerežete do kraja, pečene kobasice umetnite u pecivo i prelijte umakom od piva i sira. Zelenu salatu Eisberg narežite na trakice i stavite u pecivo.

    Posluživanje

    Uz ovakav kompletan obrok preporučuje se samo hladno pivo.

    Savjet

    Peciva mogu biti posuta sezamovim sjemenkama, a po želji kobasice mogu biti i kranjske. Sir može biti i po vlastitom izboru, obavezno topljivi.

    Mala tajna

    Ako želite, možete peciva kratko tostirati na masnoći nakon pečenja kobasica na roštilju.

Nema komentara:

Objavi komentar