subota, 7. svibnja 2016.

Jednostavan kuglof

Jednostavan kuglof


Sastojci

  • jaja
  • 80 g šećera
  • Vanilin šećera Dolcela
  • 50 ml ulja
  • 100 g popečenih mljevenih lješnjaka
  • 1 žličica naribane narančine korice
  • 50 ml narančina soka
  • 150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • 150 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
  • Prašak za pecivo Dolcela
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 10-15 g maslaca
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • Priprema

    1. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmješajte.
    2. Dodajte ulje, mljevene lješnjake, koricu i sok naranče.
    3. Oštro i glatko brašno pomiješajte s praškom za pecivo.
    4. U mješavinu jaja i šećera naizmjence umiješajte mješavinu brašna i vrhnje za šlag.
    5. Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite krušnim mrvicama.
    6. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup i ostavite 15-ak minuta na toplom mjestu, a zatim ga pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.

    Posluživanje

    Pečeni kuglof malo ohladite, istresite iz kalupa i poslužite.

    Savjet

    U smjesu prije pečenja možete umiješati 2-3 žlice dobro ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka. Prije početka pripreme, kalup za kuglof namažite maslacem, krušnim mrvicama i ostavite 30 minuta u hladnjaku.
  • Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar