
Sastojci
- 3 jaja
- 80 g šećera
- 2 Vanilin šećera Dolcela
- 50 ml ulja
- 100 g popečenih mljevenih lješnjaka
- 1 žličica naribane narančine korice
- 50 ml narančina soka
- 150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 150 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
- 1 Prašak za pecivo Dolcela
- 250 ml vrhnja za šlag
- 10-15 g maslaca
- 1 žlica krušnih mrvica
Priprema
- Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmješajte.
- Dodajte ulje, mljevene lješnjake, koricu i sok naranče.
- Oštro i glatko brašno pomiješajte s praškom za pecivo.
- U mješavinu jaja i šećera naizmjence umiješajte mješavinu brašna i vrhnje za šlag.
- Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite krušnim mrvicama.
- Pripremljenu smjesu izlijte u kalup i ostavite 15-ak minuta na toplom mjestu, a zatim ga pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.
Posluživanje
Pečeni kuglof malo ohladite, istresite iz kalupa i poslužite.Savjet
U smjesu prije pečenja možete umiješati 2-3 žlice dobro ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka. Prije početka pripreme, kalup za kuglof namažite maslacem, krušnim mrvicama i ostavite 30 minuta u hladnjaku.- Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar