
Sastojci
- Za tijesto:
- 4 cijela jaja
- 2 šalice (od jogurta) šećera
- 1 šalica (od jogurta) ulja
- 1 šalica (od jogurta) mlijeka
- 2 šalice (od jogurta) Pšeničnog glatkog brašna Podravka
- 1 i ½ šalice maka
- ½ Praška za pecivo Dolcela
- Za premazivanje:
- 4 žlice likera od marelica
- 4 žlice vode
- 3 žlice Džema marelica Podravka
Priprema
- Električnom miješalicom pjenasto izmiješajte jaja i ulje. Postupno umiješajte šećer i mak koji ste prethodno samljeli. Naizmjenično dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i mlijeko stalno miješajući.
- Izlijte tijesto u namašćen i pobrašnjen pleh (vel. 18×32 cm) i pecite oko 50 minuta na 180°C. Pečeno tijesto još toplo prepolovite i ostavite da se ohladi.
- Izmiješajte liker od marelice s vodom i natopite ohlađeno tijesto. Rastopite 3 žlice džema s malo vode i premažite jednu polovicu tijesta te je prekrijte drugom polovicom.
- Ponovno premažite džemom i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Tako pripremljeni kolač ukrasite čokoladnim ukrasima.
Savjet
Prije nego što tijesto stavite u pećnicu prethodno je zagrijte na preporučenu temperaturu.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar