subota, 7. svibnja 2016.

Sorbet od jagoda

Sorbet od jagoda

Sastojci

  • 90 g šećera
  • Vanilin šećer Dolcela
  • 200 ml vode
  • 250 g jagoda
  • 2 žlice limunova soka
  • Priprema

    1. Od šećera, vanilin šećera i vode skuhajte sirup pa ga ohladite.
    2. Jagode usitnite u električnoj mješalici pa ih izmiješajte sa sirupom i limunovim sokom.
    3. Stavite u zamrzivač na 2-3 sata. Tijekom zamrzavanja smjesu promiješajte nekoliko puta.
    4. Smjesu prije posluživanja stavite u vrećicu za ukrašavanje i istisnite u čaše koje ste prethodno dobro ohladili.

    Posluživanje

    Sorbet od jagode ukrasite čokoladnim ukrasima i polovicama ili komadićima jagoda.

    Savjet

    Nakon cijeđenja limuna, sok upotrijebite s jagodama, a koricu kuhajte s vodom i šećerom.
  • Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar