
Sastojci
- 90 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 200 ml vode
- 250 g jagoda
- 2 žlice limunova soka
Priprema
- Od šećera, vanilin šećera i vode skuhajte sirup pa ga ohladite.
- Jagode usitnite u električnoj mješalici pa ih izmiješajte sa sirupom i limunovim sokom.
- Stavite u zamrzivač na 2-3 sata. Tijekom zamrzavanja smjesu promiješajte nekoliko puta.
- Smjesu prije posluživanja stavite u vrećicu za ukrašavanje i istisnite u čaše koje ste prethodno dobro ohladili.
Posluživanje
Sorbet od jagode ukrasite čokoladnim ukrasima i polovicama ili komadićima jagoda.Savjet
Nakon cijeđenja limuna, sok upotrijebite s jagodama, a koricu kuhajte s vodom i šećerom.- Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar