
Sastojci
- 200 g integralnih keksa (McVitie's digestive)
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 burbon vanilija šećer
- 100 g maslaca
- 50 g kakaa
- 20 g komadića pistacija
- 20 g bademovih listića
- ... i još:
- kokosovo brašno

Priprema
- U multipraktiku naribajte integralne kekse ili ih usitnite uz pomoć valjka - na dasci izvaljajte, izmrvite svaki keks.
- Na pari pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom i burbon vanilija šećerom, umiješajte maslac pa prosijani kakao. Nastavite miješati oko 2 minute dok se lagano ne zgusne.
- Maknite s vatre. Umiješajte naribane kekse, komadiće pistacije i bademove listiće.
- Smjesu podijelite na pola. Uz pomoć papira za pečenje oblikujte 2 valjka. Na papiru ih pospite kokosovim brašnom i uvaljajte sa svih strana.
- Čokoladne salame umotajte u papir za pečenje pa ostavite u hladnjaku preko noći da se lijepo stisnu.
Posluživanje
Čokoladnu salamu narežite na ploške i poslužite. Čuvajte je na hladnom isto kao pravu salamu :)Savjet: Pistacije možete zamijeniti sjeckanim bademom ili krokantom koji volite.- Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar