petak, 6. svibnja 2016.

Čokoladna salama s pistacijama



Sastojci

  • 200 g integralnih keksa (McVitie's digestive)
  • jaja
  • 100 g šećera
  • 1 burbon vanilija šećer
  • 100 g maslaca
  • 50 g kakaa
  • 20 g komadića pistacija
  • 20 g bademovih listića

  • ... i još:
  • kokosovo brašno
  • Priprema

    1. U multipraktiku naribajte integralne kekse ili ih usitnite uz pomoć valjka - na dasci izvaljajte, izmrvite svaki keks.
    2. Na pari pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom i burbon vanilija šećerom, umiješajte maslac pa prosijani kakao. Nastavite miješati oko 2 minute dok se lagano ne zgusne.
    3. Maknite s vatre. Umiješajte naribane kekse, komadiće pistacije i bademove listiće.
    4. Smjesu podijelite na pola. Uz pomoć papira za pečenje oblikujte 2 valjka. Na papiru ih pospite kokosovim brašnom i uvaljajte sa svih strana.
    5. Čokoladne salame umotajte u papir za pečenje pa ostavite u hladnjaku preko noći da se lijepo stisnu.

    Posluživanje

    Čokoladnu salamu narežite na ploške i poslužite. Čuvajte je na hladnom isto kao pravu salamu :)

    Savjet: Pistacije možete zamijeniti sjeckanim bademom ili krokantom koji volite.
  • Izvor: http://www.coolinarika.com/
















Nema komentara:

Objavi komentar