petak, 6. svibnja 2016.

Čokoladne kremšnite

Čokoladne kremšnite

Sastojci

  • Za tijesto:
  • jaja
  • 60 g šećera
  • 2 žlice mlijeka
  • 40 g maslaca
  • Rum šećer Dolcela
  • 1 žlica Oštrog brašna Podravka (15 g)
  • 1 žlica Kakaa u prahu Dolcela (10 g)
  • 50 g mljevenih badema
  • Priprema

    1. Žumanjke i pola količine šećera pjenasto izmiješajte.
    2. Dodajte mlijeko, otopljeni maslac, rum šećer i brašno pomiješano s kakaom i mljevenim bademima.
    3. Na kraju lagano umiješajte bjelanjke koje ste prethodno s ostatkom šećera istukli u čvrsti snijeg.
    4. Smjesu izlijte u lim za pečenje (30 x 18 cm) koji ste obložili papirom za pečenje.
    5. Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C.
    6. Čokoladu otopite na pari.
    7. U 500 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite.
    8. Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati pet minuta.
    9. Kad ste dobili gustu kremu, postupno u nju ulijevajte otopljenu čokoladu.
    10. Pripremljenu kremu odmah nanesite na ohlađeni biskvit.
    11. U 200 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećica šlag pjene i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom dok smjesa ne postane čvrsta.
    12. Šlag nanesite preko kreme i sve dobro ohladite.

    Posluživanje

    Narezani kolač pospite kakaom ili ukrasite čokoladnim pločicama/ostrušcima te poslužite.

    Savjet

    Čokoladne pločice pripremite ovako: otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje, izlijte na papir za pečenje i ostavite neka se ohladi. Čokoladu potom natrgajte na komade ili izrežite na pločice pa njima ukrasite kolač.
  • Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar