
Sastojci
- Za tijesto:
- 2 jaja
- 60 g šećera
- 2 žlice mlijeka
- 40 g maslaca
- 1 Rum šećer Dolcela
- 1 žlica Oštrog brašna Podravka (15 g)
- 1 žlica Kakaa u prahu Dolcela (10 g)
- 50 g mljevenih badema
Priprema
- Žumanjke i pola količine šećera pjenasto izmiješajte.
- Dodajte mlijeko, otopljeni maslac, rum šećer i brašno pomiješano s kakaom i mljevenim bademima.
- Na kraju lagano umiješajte bjelanjke koje ste prethodno s ostatkom šećera istukli u čvrsti snijeg.
- Smjesu izlijte u lim za pečenje (30 x 18 cm) koji ste obložili papirom za pečenje.
- Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C.
- Čokoladu otopite na pari.
- U 500 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite.
- Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati pet minuta.
- Kad ste dobili gustu kremu, postupno u nju ulijevajte otopljenu čokoladu.
- Pripremljenu kremu odmah nanesite na ohlađeni biskvit.
- U 200 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećica šlag pjene i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom dok smjesa ne postane čvrsta.
- Šlag nanesite preko kreme i sve dobro ohladite.
Posluživanje
Narezani kolač pospite kakaom ili ukrasite čokoladnim pločicama/ostrušcima te poslužite.Savjet
Čokoladne pločice pripremite ovako: otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje, izlijte na papir za pečenje i ostavite neka se ohladi. Čokoladu potom natrgajte na komade ili izrežite na pločice pa njima ukrasite kolač.- Izvor: http://www.coolinarika.com/
- Za kremu:
- 150 g čokolade
- 500 ml vode
- 1 Krema za kremšnite Dolcela
- Za dekoraciju::
- 200 ml vode
- 2 Šlag pjene Dolcela
- kakao ili čokolada za ukrašavanje
Nema komentara:
Objavi komentar