subota, 7. svibnja 2016.

Banana brownies


Sastojci

  • Vlažni sastojci:
  • belanaca
  •  4 zrele banane (oko 350 gr kada se  očiste)
  • 1 dl mleka
  • kašičica cimeta ili kardamoma















Priprema

  1. U jednoj činiji pomešati sve suve sastojke (brašno, pahuljice, kakao, prašak za pecivo i šećer).

    U drugoj činiji žicom umutiti belanca, da se povežu, dodati im izgnječene banane, mleko i začin.

    Vlažne sastojke usuti u suve, dobro promešati i izliti u manji pleh (20x28) obložen pek-papirom.


  2. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 15-ak minuta. Najbolje je vreme pečenjaprilagoditi svojoj rerni - nikako ne prepeći kolač! Ja sam ga izvadila iako mi se učinilo da nije sasvim pečen, jer je bio prilično mek, ali je zato kada se ohladio ostao jako sočan.
    Servirati ih dobro ohlađene - meni su tako mnogo lepši :))

Posluživanje

Recept je sa ovog bloga, uz moje minimalne izmene u pogledu šećera, meni je i ovako dovoljno sladak jer su banane bile slatke. 
Stvarno sam prijatno iznenađena ukusom, kao i svi koji su ga probali,posebno  ljubitelji čokoladnih kolača,  obzirom da nema ni malo čokolade u sebi ;)

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar