
Sastojci
- 3 šalice mekanih zobenih pahuljica (oko 720 ml)
- 1 šalica smeđeg šećera (oko 240 ml)
- 55 g šalice maslaca
- 1/3 šalice mlijeka (oko 80 ml)
- 1/3 šalice kakaoa (oko 80 ml)
- 1 žličica cimeta
- 2 jušne žlice sezamovih sjemenki
Priprema
- - Lagano popržite sezamove sjemenke na tavi bez ulja. Pazite da ne zagore (čim počnu dobivati boju maknite ih s vatre). Ostavite sa strane.- U posudi za kuhanje ili dubokoj tavi pomiješajte maslac, mlijeko, kakao, cimet i šećer, te pustite da zakuha. Kuhačom pritisnite svaku eventualno preostalu grudicu kakaoa. Maknite s vatre i dodajte zobene pahuljice. Dobro promiješajte. Istresite smjesu na voštani papir ili foliju i poravnajte kuhačom ili rukama. Smjesa će biti rahla i morat ćete je rukama pritisnuti, oblikovati i poravnati na debljinu od oko 2 cm.- Velikom žlicom vadite sezamove sjemenke iz tave te posipajte još vruć kolač. Istom žlicom utisnite sjemenke u površinu kolača.- Kada se kolač ohladi narežite ga na kockice veličine zalogaja.
Posluživanje
Kolačiće možete držati nekoliko dana u hladnjaku.- Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar