petak, 6. svibnja 2016.

Kakao kocke od zobenih pahuljica sa sezamovim sjemenkama (bez pečenja)

kakaosezam

Sastojci
  • 3 šalice mekanih zobenih pahuljica (oko 720 ml)
  • 1 šalica smeđeg šećera (oko 240 ml)
  • 55 g šalice maslaca
  • 1/3 šalice mlijeka (oko 80 ml)
  • 1/3 šalice kakaoa (oko 80 ml)
  • 1 žličica cimeta
  • 2 jušne žlice sezamovih sjemenki
  • Priprema

    1. - Lagano popržite sezamove sjemenke na tavi bez ulja. Pazite da ne zagore (čim počnu dobivati boju maknite ih s vatre). Ostavite sa strane.
      - U posudi za kuhanje ili dubokoj tavi pomiješajte maslac, mlijeko, kakao, cimet i šećer, te pustite da zakuha. Kuhačom pritisnite svaku eventualno preostalu grudicu kakaoa. Maknite s vatre i dodajte zobene pahuljice. Dobro promiješajte. Istresite smjesu na voštani papir ili foliju i poravnajte kuhačom ili rukama. Smjesa će biti rahla i morat ćete je rukama pritisnuti, oblikovati i poravnati na debljinu od oko 2 cm.
      - Velikom žlicom vadite sezamove sjemenke iz tave te posipajte još vruć kolač. Istom žlicom utisnite sjemenke u površinu kolača.
      - Kada se kolač ohladi narežite ga na kockice veličine zalogaja.

    Posluživanje

    Kolačiće možete držati nekoliko dana u hladnjaku.
  • Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar