
Sastojci
- tijesto;
- 50 dag Glatkog brašna Podravka
- 1 kocka svežeg kvasca
- 7,5 dag šećera
- malo soli
- oko 2 dcl toplog mlijeka
- nadjev;
- 1 Puding okus vanilija Dolcela
- 3 v.ž šećera
- 5 dcl mlijeka
- šaka grožđica
- premaz;
- oko 1 dcl vode
- 2 Vanilin šećer Dolcela
Priprema
- Skuhajte puding sa šećerom pa ga uz povremeno miješanje ohladite.Dok se puding hladi zamijesite tijesto.Kvasac namočite sa šećerom i toplim mlijekom.Kad se kvasac digne dodajte brašno i malo soli pa zamijesite tijesto i ostavite na toplom da se digne.

- Premijesite ga i podijelite na 2 dijela.Svaki tanko razvaljajte i premažite nadjevom.Ja sam puding podijelila na pola ,i u jedan dio stavila grožđice.Tijesto premažite pudingom,i što čvršće zarolajte.Režite šnite debele oko 1,5 cm.

- Stavljajte ih u lim obložen pek-papirom.Ostavite da se malo dižu.Stavite ih peći na 180 stupnjeva i pecite dok lijepo ne porumene.


Nema komentara:
Objavi komentar