nedjelja, 3. srpnja 2016.

NAJJEFTINIJI JE I BRZO GOTOV KOLAČ. JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMIT I GOTOVO DA NEMA ONOGA TKO GA NE VOLI: BAKINA PITA OD JABUKA



SASTOJCI
Za tijesto
• 35 dkg oštrog brašna
• 10 dkg margarina
• 5 dkg šećera
• 1 žutanjak
• 1 vrećica praška za pecivo
• 1 neprskani limun za koricu
• 3 jušne žlice kiselog vrhnja



Za filu
• 4-5 velikih reskih jabuka ( ako volite više tjesta, a manje jabuka smanjite količinu)
• cimet u količini po ukusu i želji
• 3-4 velike žlice šećera
• 5 dkg mljevenih oraha

Za posipvanje - dno tepsije
• 6 velikih žlica krušnih mrvica

Za posipavanje pite
• šećer u prahu



PRIPREMA
U brašno dodajte najprije prašak za pecivo, zatim i ostale sastojke te naribajte koricu limuna.
Od svih sastojaka umijesite tjesto i stavite ga u frižider na pola sata.
Za to vrijeme očistite i ogulite jabuke.

Tijesto raspolovite na dva dijela i svaki razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na veličinu tepsije u kojoj ćete peći pitu.
Jedan dio tijesta stavite na dno tepsije  te na njega najprije rasporedite po čitavoj površini krušne mrvice.
Tepsiju prethodno namastite i pobrašnite.

Na to naribajte jabuke, pospite ih mljevenim orasima, šećerom i cimetom.

Drugim dijelom razvaljanog tijesta prekkopite pitu i prije nego što je stavite peći vilicom je izbockajte na nekoliko mjesta da se ne bi nadigla kod pečenja.

Pecite na 180-200 stupnjeva oko 40 minuta dok pita ne porumeni ( sve ovisi o pećnici kakvu imate)

Kad se ispeče toplu izrežite  na kocke i posipajte šećerom u prahu.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar