srijeda, 6. srpnja 2016.

Čoko-Cola torta



Sastojci

Cola-biskvit
200 grama maslaca
200 ml coca-cole
175 ml mlijeka
50 ml slatkog vrhnja
230 grama brasna
3 ravne zlicice praska za pecivo
1/4 zlicice sode bikarbone
1 vrecica vanilije secera
240 grama secera / po mogucnosti smedjeg
50 grama tamnog kakaa
2 jaja



Cokoladni preljev
200 grama tamne cokolade za kuhanje
75 grama mlijeka
75 grama slatkog vrhnja
2 zlice mekog maslaca
 DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Coolinarika zna koji su recepti najbolji!
Uz newsletter
znat ćeš i ti!

E-mail adresa
  Dnevni   Mjesečni
 PRIJAVI SE
Priprema
1.
Cola biskvit

Dno kalupa za torte ( 26  cm )obloziti pek papirom, stranice malo namazati maslacom.
Maslac i Coca-colu grijati na niskoj temperaturi, ne kuhati, dok se maslac ne otopi.
Usipati mlijeko i vrhnje. Ohladiti.
Dok se hladi pripremiti suhe sastojke.
Brasno, kakao, prasak za pecivo i sodu prosijati u jednu posudu, dodati secer i vaniliju, sve dobro promjesati.

Napraviti udubinu u brasnu i unutra staviti 2 jaja, malo ih samo razbiti pjenacom. Prvo dodati vise od polovine tekuce mase, promjesati pjenacom da nema grudvica, dodati ostatak, promjesati samo da se sjedini. Masa je dosta rijetka, nemojte se iznenaditi, tako treba biti.
Peci na 180 stupnjeva ca 45 minuta.Probati cackalicom da li je peceno. Peceni biskvit ostaviti u kalupu 15 minuta, tek onda skinuti obruc i ohladiti.



2.
Cokoladni preljev

Cokoladu sitno isjeckati. Zakuhati mlijeko i vrhnje, vruce preliti preko cokolade. Pustiti minutu da se cokolada otopi, dobro promjesati, dodati maslac, sve sjediniti. Mlako sipati preko biskvita. Ohladiti.
Na hladan kolac poslagati po zelji bobicasto voce, jer jako fino harmoniraju zajedno. Volim kombinacije slatke cokolade i kiselkastog voca.


Kolac je od James Martin, malo promjenjen.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar