petak, 1. srpnja 2016.

AKO NISTE ONDA OBAVEZNO PROBAJTE EXTRA SU UKUSNE I MEKANE !



SASTOJCI
dizano tijesto
1 kockica svježi kvasac
1 žličica šećera
malo soli


 
šaka masti
2 žumanjka
oko 6 dl mlijeka
80-90dkg. glatkog brašna
2 žlice šećera
po želji rakijice ili limunove korice

preljev
5 dl mlijeka
4 žlice šećera
po želji vanilin šećera ili ruma


 
PRIPREMA
Tijesto
Razmrviti kvasac u toplo mlijeko i dodati žličicu šećera

Dobro promiješati dok se kvasac ne otopi i uliti u zdjelu sa prosijanim brašnom. Ostaviti na toplom dok se ne napravi pjenica

Dodati ostale sastojke i umijesiti mekano tijesto ali da se odvaja od dlana. Po potrebi dodati još brašna. Malo ga umiti uljem. Ostaviti na toplom da udvostruči volumen
Tijesto premijesiti na pobrašnjenoj podlozi i razvaljati na 3 cm debljine. Rezati okruglim kalupom promjera 8 cm.

Složiti u tepsiju jednu do druge. Tepsiju nije potrebno mazati masnoćom.
Ostatak tijesta premijesiti i ponoviti postupak pod točkom 4 i 5, ili napraviti gužvaricu ili buhtlice, nakon što popunite jednu tepsiju.



Ostaviti na toplom da malo uzađu.
Za to vrijeme zagrijati mlijeko sa šećerom za preljev, dok se šećer ne rastopi. Za jednu tepsiju treba 5 dl mlijeka.

Prelijevati preko svih krofni i lagano protresti tepsiju da isplivaju
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
Jako će se podići dok se peku

POSLUZIVANJE
Poslužiti tople sa malo mlijeka u kom su se pekle. Na svaku staviti malo pekmeza i posipati sitnim šećerom
Nisu jako gnjecave kako se može činiti na prvi pogled, ali su jako mekane i sočne odozdola. U mlijeko za preljev može se dodati vanilin šećer ili rum, po želji.

Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar