ponedjeljak, 9. svibnja 2016.

Pecena patka na jednostavan nacin



Sastojci
  • 2.5 kg. patka
  • po zelji soli
  • 1 zlicica crvena zacinske paprike
  • za prilog
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • Priprema

    1. Patku navecer dobro oprati, posusiti malo,  posoliti  izvana i unutra. Pokriti je, ostaviti preko noci na hladnom.
    2. Pred samo pecenje, pospite je sa zacinskom paprikom samo izvana. Pecite u zatvorenoj posudi  koju premazete sa malo ulja,na 180*c oko 1,5 h.
    3. Nakon 1,5 h, otvorite posudu, ako je meso omeksalo, izvadite ga iz posude i prebacite u cistu tepsiju i zapecete patku sa svih strana.
    4. Kiseli kupus isjecite u tanke trake, pecite ga u istoj posudi u kojoj se pekla patka, samo odstranite visak masnoce koja se nakupila dok se pekla patka. Ako se  dno posude malo zapeklo, ulijte 0,5 dl. vode i onda na to stavite kupus. Tako ce kupus dobiti lijepu boju i lijepo ce mirisati. Ja pecem u  tepsiji od gusa pa se dno ne zalijepi. Kupus je gotov kad omeksa.
    5. Na ovako jednostavan nacin dobijete jako ukusno meso, koje je unutra mekano a izvana hrskavo. Ovo vrijedi za patku iz prodaje, One koje se uzgajaju doma, vrijema pecenja treba produziti.
  • Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar