
Sastojci
- 2.5 kg. patka
- po zelji soli
- 1 zlicica crvena zacinske paprike
- za prilog
- 1 glavica kiselog kupusa
Priprema
- Patku navecer dobro oprati, posusiti malo, posoliti izvana i unutra. Pokriti je, ostaviti preko noci na hladnom.
- Pred samo pecenje, pospite je sa zacinskom paprikom samo izvana. Pecite u zatvorenoj posudi koju premazete sa malo ulja,na 180*c oko 1,5 h.
- Nakon 1,5 h, otvorite posudu, ako je meso omeksalo, izvadite ga iz posude i prebacite u cistu tepsiju i zapecete patku sa svih strana.
- Kiseli kupus isjecite u tanke trake, pecite ga u istoj posudi u kojoj se pekla patka, samo odstranite visak masnoce koja se nakupila dok se pekla patka. Ako se dno posude malo zapeklo, ulijte 0,5 dl. vode i onda na to stavite kupus. Tako ce kupus dobiti lijepu boju i lijepo ce mirisati. Ja pecem u tepsiji od gusa pa se dno ne zalijepi. Kupus je gotov kad omeksa.

- Na ovako jednostavan nacin dobijete jako ukusno meso, koje je unutra mekano a izvana hrskavo. Ovo vrijedi za patku iz prodaje, One koje se uzgajaju doma, vrijema pecenja treba produziti.

- Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar