
SASTOJCI
Biskvit
• 2 jaja
• 6 zlice secera
• 6 zlice brasna
• 6 zlice ulje
• 2 zlice cokoladnog kakaa
• 1 /2 prasak za pecivo
• 1 vanilin secer
Krema
• 500 ml. vrhnje za slag
• 200 ml. jogurt od breskve
• 3-4 breskve
• 1 zelatin
PRIPREMA
1. Izmutiti jaja sa secerom, dodati ulje i brasno pomjesano s praskom za pecivo i kakaom (a moze i 50 gr. otopene cokolade).Peci na 180 C.
2. Vruc biskvit preliti sa malo sokom od breskve.
3. Izmiksati vrhnje za slag, dodati jogurt i breskve nasecene na male kocke.Nanjeti na biskvit i staviti u hladnjak.
4. Jednu breskvu izmiksati i pomesati sa gotovim zelatinom i preliti po hladnoj torti.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar