utorak, 17. svibnja 2016.

CHOCODU


Uvek težak izbor za desert: crna čokolada, bela čokolada ili sladoled? Chocodu je all inclusive poslastica koja vas oslobađa bremena biranja.

SASTOJCI
Biskvit
•  300 g mlevenog "Plazma" keksa
•  1 kašika kakaa
•  Oko 2 dl mleka


 

Beli fil
•  300 g milerama "Dukat"
•  1 kesica vanilin šećera
•  100 g bele čokolade
•  0,5 kesice želatina "Dr Oetker"
•  2-3 kašike šećera

Tamni fil
•  200 g milerama "Dukat"
•  100 ml slatke pavlake
•  100 g čokolade sa visokim sadržajem kakaa
•  1 kašika Ness kafe
•  Malo vrele vode za rastvaranje Ness kafe
•  0,5 kesica želatina "Dr Oetker"
•  2-3 kašike šećera


 

PRIPREMA
Biskvit
Keks i kakao ručno mešati sa mlekom dok se ne sjedini u jednoličnu masu (ne sme biti suva, a ni previše vlažna i gnjecava; dodavati malo po malo mleka). Razvaljati u tepsiji (dimenzije oko 20×35 cm).

Beli fil
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, vanilin šećer i mileram. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu belu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Dodati 4-5 kašika umućenog milerama i još malo grejati uz mešanje dok se masa ne ujednači. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u preostali mileram. Preliti preko biskvita i staviti u zamrzivač 20-ak minuta da se stegne.

Tamni fil
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, mileram i slatku pavlaku. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu crnu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Ness kafu rastvoriti u vreloj vodi i dodati u šerpu sa želatinom i čokoladom. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u umućeni krem od milerama i slatke pavlake. Preliti preko belog fila i ostaviti u frižideru najmanje 4 sata da se stegne.

Posluživanje
Ozbiljni zavisnici od čokolade mogu ceo kolač preliti čokoladnom glazurom.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar