srijeda, 11. svibnja 2016.

Juneći savici alla pasticada



Sastojci
  • --- šnicle /junetina, govedina/
  • --- maslinovo ulje+maslac
  • -- kapula+ mrkva + stabljika celera
  • -- kapari
  • -- vino
  • -- sol, papar, feferon/po želji/
  • -- jabuka+ suhe šljive
  • -- žlica koncetrata od rajčice

  • pešt
  • -- slanina/panceta/
  • - ruzmarin
  • -- češnjak+ peršunov lis
  • Priprema

    1. PEŠT:
      Slaninu od pršuta ili pancetu toliko sitno izrezati , pomiješati sa sjeckanim iglicama ruzmarina, dodati sitno sjeckani češnjak i peršunov list i miješati tako da se napravi krema.
      SAVICI:
      Svaku šniclu istući , posoliti, popapriti, i nazamati peštom. Šniclu zarolati i čačkalicom učvrstiti.
      Mješavinu maslinova ulja i maslaca zagrijati i svaki savitak sa svih strana naglo zapeći.
      Savitke izvaditi i ostaviti na stranu . Na masnoći prodinstati: sitno sjeckani luk, dodati sjeckanu stabljiku celera, sjeckanu mrkvu . Kada ovo postane staklasto vratiti savitke.Potom dodati sve ostalo/ kapare, suhe šljive, jednu izrezanu jabuku/žlicu koncetrata rajčice. Polagano dinstati , dodavati vino . Polagano dinstati. Kada se sve skuha, izvaditi savitke, a štapnim mikserom toč/saft/ izmiksati. Vratiti savitke, prekontrolirati okus, dodati sol , papar , feferon /po potrebi/ i nastaviti polagano da se sve krčka .

      Dodano 1.2.2016./ već jedno vrijeme  ne upotrebljevam štapni mikser. imam dobru pasirku i na njoj propasiram toč. meni je tada bolje /
    2. Kuhanje savitaka traje oko dva sata, polagano..

    Posluživanje

    Uz ovo jelo super idu : njoke, knedle….. i dobro crno vino ....
  • Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar