
Sastojci
- --- šnicle /junetina, govedina/
- --- maslinovo ulje+maslac
- -- kapula+ mrkva + stabljika celera
- -- kapari
- -- vino
- -- sol, papar, feferon/po želji/
- -- jabuka+ suhe šljive
- -- žlica koncetrata od rajčice
- pešt
- -- slanina/panceta/
- - ruzmarin
- -- češnjak+ peršunov lis
Priprema
- PEŠT:
Slaninu od pršuta ili pancetu toliko sitno izrezati , pomiješati sa sjeckanim iglicama ruzmarina, dodati sitno sjeckani češnjak i peršunov list i miješati tako da se napravi krema.
SAVICI:
Svaku šniclu istući , posoliti, popapriti, i nazamati peštom. Šniclu zarolati i čačkalicom učvrstiti.
Mješavinu maslinova ulja i maslaca zagrijati i svaki savitak sa svih strana naglo zapeći.
Savitke izvaditi i ostaviti na stranu . Na masnoći prodinstati: sitno sjeckani luk, dodati sjeckanu stabljiku celera, sjeckanu mrkvu . Kada ovo postane staklasto vratiti savitke.Potom dodati sve ostalo/ kapare, suhe šljive, jednu izrezanu jabuku/žlicu koncetrata rajčice. Polagano dinstati , dodavati vino . Polagano dinstati. Kada se sve skuha, izvaditi savitke, a štapnim mikserom toč/saft/ izmiksati. Vratiti savitke, prekontrolirati okus, dodati sol , papar , feferon /po potrebi/ i nastaviti polagano da se sve krčka .Dodano 1.2.2016./ već jedno vrijeme ne upotrebljevam štapni mikser. imam dobru pasirku i na njoj propasiram toč. meni je tada bolje /
- Kuhanje savitaka traje oko dva sata, polagano..
Posluživanje
Uz ovo jelo super idu : njoke, knedle….. i dobro crno vino ....- Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar