
Sastojci
- KEKSI
- 50 dag brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 15 dag margarina ili maslaca
- 25 dag šećera
- 3 jaja
- 1 vanilin šećer
- ČOKOLADNA GLAZURA (CRNA)
- 3 žlice šećera
- 3 žlice vode
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 8 dag maslaca ili margarina
- BIJELA GLAZURA
- 1 bjelanjak
- 20 dag šećera u prahu
- 1 žlica limunovog soka
Priprema
- U brašnu, pomiješanom s praškom za pecivo, dobro izmrvite margarin, dodajte šećer, vanilin šećer, jaja, i sve umijesite u glatko prhko tijesto.Pustite da odstoji pola sata na hladnom mjestu.
- Kad je oko pola sata odstajalo, razvaljajte tijesto, oko 3 mm debelo, izrežite limenim kalupima, te poslažite u tepsiju na papir za pečenje.
- Pecite ih oko 10-15 minuta, na teperaturi 180-200 stupnjeva, ovisno o jačini pećnice, dok poprime lijepu zlatnu boju, nije bitno ako u sredini ostanu malo mekši, da izbjegnete zagorjele kekse, oni se nakon nekog vremena vani stvrdnu.
- Za crnu glazuru, sve njene sastojke otopite na pari, kako bi izbjegli kristaliziranje šećera.
- Bijelu glazuru nema potrebe topiti na pari, nju samo u lončiću zamiješajte oko 5 minuta dok ne postane potpuno glatka. Na kraju dodajte žlicu limunovog soka.
- Ostavite kekse na hladnome mjestu da se glazure lijepo stvrdnu.
Posluživanje
Bijela glazura može se napraviti također poput crne, samo s bijelom čokoladom, u tom slučaju keksi postaju slađi.
U slast…
U slast…
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar