ponedjeljak, 9. svibnja 2016.

Jednostavan cheesecake sa višnjama


Sastojci

  • Podloga: 250 grama Petit Beurre keksa
  • 170 grama maslaca
  • 3 velike žlice meda
  • Krema: 500 grama svježeg polumasnog sira Z bregov
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 150 grama šećera u prahu
  • 2 vrečice želatine u prahu
  • Preljev: 450 grama višanja
  • 2 dcl soka od višanja iz kompota
  • 4 velike žlice šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 vrečica želatine u prahu
  • Priprema

    1. Podloga: kekse samljeti u multipraktiku, dodati maslac sobne temperature i med. Sve zajedno promiješat i utapkat u kalup za torte promjera 28 cm. Stavit u hladnjak dok pripremamo kremu od sira.
    2. Priprema kreme: Izmiksat svježi sir sa šećerom u prahu, te u tu smjesu dodat otopljenu želatinu koju ste pripremili po uputama na vrečici. U drugoj posudi izmiksat vrhnje za šlag. U smjesu od sira postepeno ručno umiješati šlag. Kremu rasporediti po podlozi od keksa i stavit na hlađenje.
    3. Priprema preljeva od višanja: u loncu zakuhat višnje sa sokom od višanja, šećerom i vanilin šećerom. Kada smjesa zakuha maknuti lonac s vatre, procijedite višnje u posebnu posudu i dodajte nabubrenu želatinu u sok te miješati dok se ne otopi. Preljev ostavit cca 30 min da se ohladi, povremeno ga miješajući. Višnje rasporedit po kremi od sira i lagano naliti ohlađeni preljev. Tortu je najbolje ostavit preko noći u hladnjaku. Prije nego skinete obruč s kalupa lagano ga odvojite nožem.
    Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar