
Sastojci
- Podloga: 250 grama Petit Beurre keksa
- 170 grama maslaca
- 3 velike žlice meda
- Krema: 500 grama svježeg polumasnog sira Z bregov
- 500 ml vrhnja za šlag
- 150 grama šećera u prahu
- 2 vrečice želatine u prahu
- Preljev: 450 grama višanja
- 2 dcl soka od višanja iz kompota
- 4 velike žlice šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 vrečica želatine u prahu

Priprema
- Podloga: kekse samljeti u multipraktiku, dodati maslac sobne temperature i med. Sve zajedno promiješat i utapkat u kalup za torte promjera 28 cm. Stavit u hladnjak dok pripremamo kremu od sira.
- Priprema preljeva od višanja: u loncu zakuhat višnje sa sokom od višanja, šećerom i vanilin šećerom. Kada smjesa zakuha maknuti lonac s vatre, procijedite višnje u posebnu posudu i dodajte nabubrenu želatinu u sok te miješati dok se ne otopi. Preljev ostavit cca 30 min da se ohladi, povremeno ga miješajući. Višnje rasporedit po kremi od sira i lagano naliti ohlađeni preljev. Tortu je najbolje ostavit preko noći u hladnjaku. Prije nego skinete obruč s kalupa lagano ga odvojite nožem.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar