ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

TROBOJNE KREMŠNITE



Tamnu kremu sam umjesto s čokoladom radila s pudingom od čokolade i ispalo je super...Dok je u prvom pokušaju čokolada prevladala cijelim kolačem sa svojim jakim okusom u ovoj kombinaciji; kremšnita je ipak kremšnita i po okusu i po izgledu....i topi se u ustima....!!Mojoj mlađoj seki za rođendan umjesto torte..

SASTOJCI
• 1(50 dag)pakovanje lisnatoga tijesta

KREMA1
• 1 l mlijeka
• 1/2 l vode
• 4 žumanjka
• 10 dag praška za puding s okusom čokolade(2 vrečice)
• 4 v.ž oštroga brašna
• 1 vanilin šećer,5-10 dag čokolade za kuhanje
• 25 dag šećera
• 4 bjeljanjaka(snijeg)


 
KREMA2
• 1 l mlijeka
• 1/2 l vode
• 4 žumanjka
• 10 dag gustina(škrobnog brašna)
• 4 v.ž oštrog brašna
• 25 dag šećera
• 2 vanilin šećera
• 4 bjeljanjaka(snijeg)


 
KREMA3
• 1/2 l slatkoga vrhnja za šlag
• 1 instant želatina

PRIPREMA
1. Lisnato tijesto razvaljaj ,stavi na pek-papir,izbodi vilicom pa ispeci.Pekla sam ih na obrnutoj strani pleha veličine.Ohladiti.Pa jednu koru staviti u dublju tepsiju gdje će se zalijati s vrućom kremom.

2. Za tamnu kremu staviti kuhati mlijeko i vodu da zavri(2 dcl ostaviti)Pomiješati žumanjke s šećerom,vanilin šećerom,prahom za puding od čokolade,oštrim brašnom pa ulijati onih 2 dcl mlijeka i dobro izmiksati.Tu smjesu ukuhati u vrelo mlijeko i skuhati gustu kremu.U kuhanu vruću kremu umiješati kockice čokolade i miješati dok se ne otopi.Napraviti snijeg od bjeljanjaka i umiješati ga u još vruću kremu.

3. Tom kremom zalijati 1 pečeni list tijesta i staviti da se ohladi i stvrdne.Onda pripremiti drugu kremu.

4. Kod druge kreme i sastojci i postupak je isti kao kod prve kreme samo što se puding od čokolade zamijeni gustinom,tj.škrobnim brašnom-na taj način dobijemo žutu kremu.

5. Isto se u vruću kremu umiješa snijeg od 4 bjeljanjka,pa se pomiješa lagano drvenom kuhačom(ne mikserom).Žutu kremu tada prelijemo preko ohlađene smeđe čokoladne kreme i stavimo da se opet ohladi.

6. Za treću kremu izmiksamo slatko vrhnje s instant želatinom.Premažemo preko ohlađene žute kreme.

7. Prekrijemo 2 pečenim listom lisnatoga tijesta i lagano pritisnemo.Prije posluživanja posipati šećerom u prahu.Najbolje ako se radi 1 dan prije(ili ju obavezno hladiti barem 4-5 sati)

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar