
Daaleko je ovaj sir od onog pravog trapista, al' mu je više nego dobra zamjena. Odličan domaći sir.
Sastojci
- 1 kg mladog sira
- 1 l mlijeka
- 200 gr margarina ili maslaca
- 1 prašak za pecivo
- so po želji
Priprema
- 1.Mlijeko staviti na vatru da prokuha pa u njega staviti sir i kuhati nekih 5-7 minuta. Zatim sir dobro ocjediti od mlijeka.U šerpi rastopiti margarin. U to dodati ocjeđen sir, prašak za pecivo i soli po želji, dobro mješati kašikom ili mikserom.Okrugli ili četvrtasti kalup (može i neka posuda) obložiti folijom pa u njega istresti sir, poravnati i malo pritisnuti da ne bude rupica. Staviti u frižider da se ohladi.
- 2.Mlijeko u kojem je kuvan sir može se iskoristiti da se napravi mladi sir.
- 1.

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar