
Popularna talijanska tjestenina odnedavno je najpopularnije jelo na svijetu, prvenstveno zbog cjenovne prihvatljivosti, dostupnosti, lakoće i brzine pripreme, ali i velike mogućnosti primjene u svakodnevnim jelima i obrocima. Pripremajući je prema vlastitim nahođenjima, ukusna je i bogata energijom čime daje osjećaj sitosti, a i ima dugačak rok trajanja iz kojeg razloga je uvijek možemo imati spremnu u ormaru za slučajeve kada je potrebno nešto brzo i jednostavno pripremiti bez dodatnog odlaska u kupovinu.
Iako je uglavnom poznajemo kao klasičnu, kuhanu s različitim umacima i dodacima, danas se tjestenina u svim svojim oblicima koristi u pripremi i neobičnih, ali ukusnih jela od tjestenine, pa zašto ne bi svakodnevne obroke začinili pripremom jednog od sljedećih "neobičnih" jela od tjestenine.
1. Frittata sa špagetima
Ostatak kuhanih špageta od večeri prije možete iskoristiti u fritati. Dodatke za fritatu po želji stavite u tavu te nakon što omekšaju dodajte kuhane špagete te nakon nekoliko minuta tučena jaja.
2. Slana špageti torta
Umjesto klasičnih špageta s umakom od rajčice i povrća, špagete možete pripremiti u kalupu za kuglof te na nešto drugačiji i neobičan način uživati u klasičnom talijanskom jelu.
u klasičnom talijanskom jelu.
3. Noodle puding
Ovaj židovski desert priprema se na način da se šećer, jaja, kiselo vrhnje i kravlji sir miješaju s kuhanom tjesteninom te peku u pećnici nakon čega se posipaju s mljevenim keksima.
4. Burger s tjesteninom
Burger s tjesteninom umjesto klasičnog peciva za burger koristi staklene rezance koji su prethodni kuhani i zapečeni u pećnici u obliku kruga.
5. Čokoladni tortelini
Punjeni ili ne, tortelini se umaču u topljenu čokoladu te mogu poslužiti kao desert s voćem ili šlagom.
6. Špageti muffins
Špageti muffins klasični su slani snack za okupljanje s prijateljima ili zanimljivo predjelo za obiteljski ručak.
7. Ravioli s mousseom od čokolade i riccota sirom
Za dobivanje deserta od tjestenine klasični talijanski ravioli mogu se napuniti mousseom od čokolade i riccota sirom (ili bilo kojim drugim punjenjem koji volite u desertima) i poslužiti uz šumsko voće.
Iako već obožavana i široko primjenjiva u jelima, tjestenina pripremljena na jedan od ovih načina dodatno povećava mogućnost njene primjene te jednostavnosti uporabe u kuhinji i svakodnevnim obrocima, posebice u slučajevima nedostatka vremena, namirnica i ideja.
Iako već obožavana i široko primjenjiva u jelima, tjestenina pripremljena na jedan od ovih načina dodatno povećava mogućnost njene primjene te jednostavnosti uporabe u kuhinji i svakodnevnim obrocima, posebice u slučajevima nedostatka vremena, namirnica i ideja.
I na kraju veoma vazno kad je vec rijec o tjestenini: pogresno je sipati ulje u vodu u kojoj se kuva tjestenina, kao sto smo svi mi nekad vjerovatno radili. Ulje i voda se ne mijesaju, ulje ostaje na povrsini vode tako da se uhvati na tjestenini kad je stavimo u vodu. Na taj nacin se bilo koji sos teze "lijepi" za tjesteninu...
Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:
Objavi komentar