petak, 6. svibnja 2016.

Sočni kolač s jabukama

Sočni kolač s jabukama

Sastojci

  • 300 g šećera
  • Vanilin šećera Dolcela
  • pola limuna
  • 1 kg jabuka
  • 250 g petit beurre keksa
  • Maxi puding vanilin Dolcela
  • ½ žličice Cimeta mljevenog Podravka
  • Šlag pjena Dolcela
  • Priprema

    1. U veću posudu stavite 600 ml vode, šećer, vanilin šećer i ocijeđeni sok od pola limuna, poklopite i pustite neka voda zakipi.
    2. U vruću vodu stavite oguljene i sitno naribane jabuke, poklopite, pa na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, kuhajte 10-ak minuta.
    3. U kalup za kolače (30×19 cm) stavite polovicu keksa kako biste prekrili cijelo dno.
    4. U 100 ml vode dobro razmutite Maxi puding od vanilije. U kuhane ribane jabuke umiješajte cimet i razmućeni puding od vanilije, pa kuhajte još 1 minutu uz neprestano miješanje.
    5. Ovako toplu, polovicu smjese ulijte u kalup na kekse, poravnajte pa posložite ostatak keksa i prelijte ostatkom smjese.
    6. Kolač ostavite na sobnoj temperaturi i pustite neka se dobro ohladi.
    7. Šlag pjenu dobro izmiješajte u 100 ml vode i premažite preko kolača. Kolač potom stavite u hladnjak barem na 2 sata kako bi se dobro ohladio.

    Posluživanje

    Kolač narežite na kocke i poslužite.

    Savjet

    Umjesto pudinga od vanilije možete upotrijebiti puding od čokolade.
  • Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar