utorak, 17. svibnja 2016.

PAMETNI KOLAČ SA JAGODAMA! KAO I UVIJEK KAD JE PAMETNI U PITANJU NEMA SE TU ŠTA PUNO ZA REĆI, OSIM BLAŽENSTVO SA JAGODAMA :))


Sastojci
8 jaja
300 grama šećera
10 velikih žlica glatkog brašna

 
250 grama rastopljenog i ohlađenog maslaca ili margarina
1 l mlijeka

Vanilin šećera Dolcela, limunova korica
jagode


Priprema
1.
Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilijom, dodajte rastopljeni margarin.

2.
Dodavajte malo pomalo brašno i mlijeko. Na kraju lagano žlicom umješajte tučeni snijeg od bjelanjaka.

 
3.
U namazan i brašnom posut protvan veličine 20x30 lagano pretresite smjesu. Jagode stavljajte manje ili veće prepolovite da ne budu teške i da jako ne potonu.

4.
Pecite na 165 stupnjeva u pećnici sa donjim i gornjim grijačem sat vremena.
Prije posluživanja dobro ohladite.

Nema komentara:

Objavi komentar