petak, 6. svibnja 2016.

Čokoladna fantazija


Sastojci
  • Tjesto (solja od 2 dl.):
  • 2 solje brasna
  • 2 solje secera
  • 1/2 solje ulja
  • 2 solje jogurta
  • 2 kasicice sode bikarbone
  • 2 kasicice kakaoa (tamnijeg).
  • Priprema

    1. U posudu za mucenje stavite brasno,sodu bikarbonu,i kakao.Dodajte secer,i dobro promesajte.
      Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvica i na kraju ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka.
      Pleh okrugli oblozite papirom za pecenje i sipajte masu.
      Pecite na 220 °C u zag.rerni oko 30 min.


      Za to vreme dok se kolac pece napravite preliv.
      U posudicu stavite seckani maslac,mleko,secer,cokoladu,i po zelji rum i mesajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv a to bude brzo.


    2. Pecen i jos vruc kolac u plehu isecite na kednake kocke i prelijte svuda sa prelivom.Kolac ostavite da upije i dobro ga ohladite..pa uzivajte!
    3. Ovako izgleda kolac kada ga dobrooooooo ohladite!!!!

    Posluživanje

    Samo da dodam ako u preliv stavite mljecnu cokoladu za kuvanje onda stavite 5 kas. secera u preliv lepse je.A rum je meni obavezan ;))
  • Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar