
Sastojci
2 glavice luka srebrenca
2 struka poriluka (bez peraca)
4 češnja češnjaka
120 g mesnate pancete
120 g hamburgera specijal
400 g junetine
120 g mrkve (3 manje)
60 g korijena peršina (2 kom)
60 g korijena celera
180 g očišćene paprike (2 srednje babure)
600 g slatkog kupusa (očišćenog)
1 veća svježa zrela rajčica
3-5 osušenih rajčica
2 lovorova lista
2 pune žličice soli
1 žličica papra
1/2 ravne žlice mljevene slatke paprike
1/2 ravne žlice mljevene ljute paprike ili malo čili papričice
1 puna žličica šećera
2 žlice koncentrata rajčice
500 ml vode
5 žlica ulja
Priprema
1.
Pripremite namirnice za kuhanje, redom kako su navedene. Očistite i nasjeckajte luk, poriluk, češnjak, korijenasto povrće i papriku. Kupusu odstranite tvrde dijelove i narežite ga na kvadratiće. Skinite gornju i donju kožicu s pancete i hamburgera, sitno nasjeckajte. Govedinu narežite na male kockice.
2.
Ulijte ulje u tavu ili vok, dodajte slaninu i češnjak, zagrijavajte i kratko pržite, dodajte luk, dinstajte ga oko 5 minuta te dodajte poriluk. Nakon još 20 minuta dinstanja na srednje jakoj vatri, dodajte papriku, mrkvu, celer i peršinov korijen, lovor i sušenu rajčicu i pustite da se dinsta još 20 minuta. Sada stavljajte dio po dio mesa (ako ga stavite odjednom rashladit će mješavinu i pustiti previše soka), lagano miješajući. Nakon dvadeset minuta dodajte začine, kečap i narezanu svježu rajčicu, zalijte vodom i pustite da se kuha na laganijoj vatri još 35 minuta. Probajte jelo, po potrebi dosolite, dolijte vode i ako želite, zagustite gustinom.
Posluživanje
Poslužite vruće, s kruhom.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar