ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

PREJEDNOSTAVNE I BEZ PECENJA: STANGICE SA PERECIMA, KIKIRIKI MASLACEM I COKOLADOM



Ukusna kombinacija podloge od pereca i kikiriki maslaca , nadjeva od cokolade i kikiriki maslaca , te sve upakovano u krckavu cokoladnu ocaklinu

SASTOJCI
Podloga
• 270 g pereca
• 300 g kikiriki maslaca
• 200 g maslaca
• 1 vanilija
• 150 g secera u prahu


 

Nadjev
• 150 g mlijecne cokolade
• 250 g kikiriki maslaca

Glazura
• 200 g tamne cokolade
• 120 g maslaca

Dekoracije
• usecerene ruzine latice
• cokoladna srca-praline


 

PRIPREMA
1. Perece samelji u multipraktiku sto sitnije . U manjoj posudi otopi kikiriki maslac , maslac i vaniliju na laganoj vatri . Mijesaj dok se sve ne otopi . Otopinu masla dodaji polako na tubi na vrhu multipraktika uz stalno mijesanje . Sve ce izgledati kao rijetka masa , ali tako treba biti .

2. Smjesi dodaj secer u prahu i nastavi mijesati sa prekidima jer ce smjesa postati tvrda i mrvicasta kada jednom dodas secer . Sve prebaci u vecu zdjelu za mijesanje i jos malo izmijesaj kao kada kruh mijesis , dok se sve ne ujednaci .

3. Dublji pleh velicine 20 X 30 cm oblozi papirom za pecenje tako da uglove dobro presavijes . Dobivenu smjesu za podlogu ispi u pleh i ravnomjerno utisni po dnu oblozenog pleha . Ostavi sa strane do upotrebe .

4. Nadjev napravi tako sto ces cokoladu i kikiriki maslac otopiti na pari u jednolicnu i glatku masu . Prelij nadjev preko podloge i sve stavi u hladnjak na nekoliko sati ili u frizer na 30 min da se sve lijepo stisne i da bude lakse rezati .

5. U medjuvremenu na pari otopi cokoladu i maslac za glazuru . Povremeno promijesaj , dok sve ne bude fine i  glatke strukture .
6. Ohladjeni kolac izvadi iz pleha i ostrim nozem narezi na stangice zeljene velicine . Jednu po jednu stangicu utapaj u cokoladu i ostavi na resetku da se dobro ocijede i cokoladna ocaklina skruti .

7. Gotove stangice ukrasi sa usecerenom ruzinom laticom i cokoladnim srcem , ili po svom nahodjenju . Mogu dugo stajati na sobnoj temperaturi u cvrsto zatvorenoj kutiji .

Izvor: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar