srijeda, 29. lipnja 2016.
DOMAĆI RAHATLOKUM BOLJI I ZDRAVI OD KUPOVNOG UVJERITE SE I SAMI…
Sastojci su jednostavni,ma ni postupak pripreme nije kompliciran
Sastojci
1100g šećera
1300ml vode
190g gustina
1/2 limunovog soka
ekstrati,boja,bademi,orasi,kokos po želji
150g šećera u prahu
100g gustina
Priprema
1.
Oboružajte se strpljenjem !
2.
Ukuhajte 400ml vode sa ukupnom količinom šećera.
Dakle sirup kuhajte otp 15 minuta ,mora vam ishlapiti 1/3 tekućine.Kada je gotov sklonite ga s vatre
3.
Ostatak vode promješajte sa gustinom,stavite u što širu teću ,ulijte sirup ,dobro promješajte i ukuhavajte.
E sada slijedi najbitnija faza u izradi ratluka.
4.
Ovaj postupak ukuhavanja traje najmanje sat vremena.Ja bi to nazvala više prženjem tijesta,kao kada radite tijesto za princeze.
Najbitnije kod ovog postupka je da ta smijesa izgubi što više tekućine,a da vam se ne zapali.
5.
Dakle vrlo brzo će se smijesa zgusnuti i bit će gustoće kao recimo puding.
Vi smanjite vatru na srednje jaku,i krčkajte povremeno mješajući.
6.
Nakon pola sata ukuhavanja,kada smjesu stavite na žlicu trebala bi vam ostat na njoj(nebi smjela pasti sa žlice)
7.
Slijedi vam još pola sata ukuhavanja.Vidjet ćete kako će vam smjesa postajati sve žuća i sve čvršća.
E sada lipo ulijte limunov sok,ekstrate po želji(ja sam koristila od jagode i limuna i radila sam duplu dozu).Dodajte i orašaste plodove po želji,a možete dodati i tekuće boje
8.
Sada dobro nauljite pliticu bademovim ili nekim drugim uljem i istresite smijesu,poravnajte i tek režite nakon 24 sata,neka vam kockice budu debljine 3 cm
Napravite mješavinu šećera u prahu i gustina i uvaljajte kockice
10.
Najbolje bi bilo da kockice sada posložite na papirnati ubrus,da ih malo razdvojite i ostavite tako par dana da se suše(ako ih želite kasnije konzumirati).
Ako nešto pođe po zlu,i smjesa vam bude dosta vlažna,možete je konzumirati odmah kao žele bombone
11.
Eto ga sada možete malkicu i guštati uz finu kavicu!
Izvor: www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar