ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

MEDENI DESERT KOJI ĆE VAS OBORITI S NOGU GOTOV ZA TREN ..



Sastojci:
1 l mlijeka
1 šolja od 2,5 dl Gussnela Dolcela (gustina)
1,5 šolja šećera
5 kašika kakaa u prahu Dolcela


5o g maslaca
3 kašike meda
1 kom Burbon vanilin šećera
oko 30 kom čokoladni keks
Priprema:

U većoj posudi izmiješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekudno miješanje žicom dok se ne zgusne. U vruće dodati maslac i med i miješati da se istope.

U kalup 30 x 10 cm obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, stavljati keks. Premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći. Ukrasiti po želji.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar