četvrtak, 26. svibnja 2016.

SUPER BRZI KOLAČ ZA 20 MINUTA GRIZ UŽITAK


SASTOJCI
Svijetli dio
•  cca 4 dl mlijeka
•  1 žlica smeđeg šećera
•  1 žlica bijelog ruma
•  3-4 žlice griza
•  cca 3 žlice kokosovog brašna


 
Tamni dio
•  cca 4 dl mlijeka
•  1/2 žlice smeđeg šećera
•  100 g tamne čokolade (ovdje s 85 % kakaa)
•  3-4 žlice griza
•  1 žlica bijelog ruma
 Još potrebno
•  cca 2 koluta ananasa (svježeg ili iz kompota)
•  za posipanje kokosovo brašno


 
PRIRPEMA
1. Ukoliko je potrebno, očistite ananas i narežite ga na komadiće (ili ga ocijedite iz konzerve). Pristavite za kuhanje prvu količinu mlijeka, ruma i šećera.
2. U vruće mlijeko umiješajte griz, uz miješanje skuhajte te u vruće umiješajte ribani kokos. Ulijte u kalup obložen pek papirom.
3. Pristavite drugu količinu mlijeka, ruma i šećera. U međuvremenu utisnite okomito komadiće ananasa u svijetli dio (cca do pola).
4. Toplom mlijeku dodajte razlomljenu čokoladu te miješajte dok se ne otopi – moja preporuka je da nemate cijelo vrijeme smjesu na vatri već da je po potrebi maknete, da vam ne zagori. Kada se čokolada rastopi, umiješajte griz i kuhajte cca 2-3 minute (tj. koliko grizu treba da se skuha).
5. Prelijte preko svijetle smjese, tako da zapuni sve rupe između ananasa i prekrije ga.
6. Kada se prohladi, desert stavite u hladnjak i dobro ohladite. Pažljivo ga izvadite iz kalupa i po želji pospite ribanim kokosom.

Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar