četvrtak, 26. svibnja 2016.
LISNATE PASTETICE SA FINIM NADEVOM
SASTOJCI
1 kg mekog brasna
paketic kvasca
2 kasicice soli
5 dl mleka
3 kasike masti ili ulja
2 jaja
250 g margarina
NADEV
300 g svezeg sira
100 g sunkice ili suvog mesa
1 jaje
ZA PREMAZIVANJE
1 jaje
susam, kim…
PRIPREMA
1.
Kvasac razmutiti u pola solje toplog mleka, dodati kasicicu secera i brasna i ostavii da naraste.
2.
Od brasna, pripremljenog kvasca i ostalih sastojaka zamesiti srednje meko testo.
3.
Testo podeliti na 20 loptica (jufkica), svaku rastanjiti u manju okruglu koru i premazati umucenim margarinom.
4.
Kore redjati jednu preko druge, i ostaviti da stoji 15-20 minuta, gornju koru ne treba premazivati, slika 1. .
5.
Razviti veliku koru debljine 0, 5 cm i okruglom modlom vaditi pogacice precnika oko 5 cm, mogu i vece po zelji.
6.
Jedan deo pogacica ostaviti tako, a drugoj polovini izvaditi sredinu manjom modlicom, tako da se dobije prsten.
7.
Cele pogacice premazati umucenim jajetom, odgore staviti pogacicu u obliku prstena, napuniti sa filom od sira i sunkice, slika 2. .
8.
Ivicu prstena premazati isto jajetom i posuti susamom.
9.
Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 220 C, oko 20-tak minuta. Gotova pastetica .
Od malih izvadjenih kruzica iz sredine, ispeci male pogacice, a preostalo testo skupiti, ponovo razviti i iseci dugacke stapice. Sve premazati jajetom i po zelji posuti susamom ili kimom.
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar