četvrtak, 26. svibnja 2016.

JEDNOSTAVNO SAVRŠENA ČOKOLADNA TORTA KOJU MOŽETE NAPRAVITI ZA MANJE OD POLA SATA


Ovaj recept je teškom mukom dobiven iz jednog vrhunskog restorana.
SASTOJCI
Biskvit
5 jaja
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice brašna
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo


 

Krema
500 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
2 žlice šećera
500 ml vrhnja za kuhanje
1 šalica gorke kave
30 ml ruma
30 ml orahovca ili kruškovca


 

PRIPREMA
Sastojke za biskvir smiksati uliti u kalup te peći na 180*c 20 minuta. Kada se biskvit ohladi u kavu dodati trečinu orahovca i ruma te s time namočiti biskvit. Paziti da biskvit ne bude prenatopljen.

U posudi smiksati omekšani maslac i 2 žlice šećera te dodati čokoladu otopljenu na pari.
” Staviti vrhnje da zavri potom uliti u čokoladnu smjesu te dodati ostatak orahovca i ruma i dobro izmiksati.

Nanjeti kremu preko biskvita i držati u hladnjaku najmanje 24 sata prije serviranja.
Posluživanje

Servirati s šlagom.

Dobar tek!

Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar