Za ljubitelje čokolade i višnje u kombinaciji s malo alkohola
SASTOJCI
BISKVIT
• 320 g brašna
• 380 g šećera
• 6 dcl jogurta
• 2 dcl ulja
• 4 žlice kakaa
• 1 žlica soda bikarbone
KREMA
• 4 dcl mlijeka
• 5 žlica šećera
• 1 vrećica pudinga od čokolade
• 2 žlice brašna
• 100 g margarina za kolače
• 300 g višanja
• 4 žlice višnjevače
GLAZURA
• 3 žlice vode
• 3 žlice šećera
• 100 g čokolade za kuhanje
• 50 g margarina za kolače
PRIPREMA
Za biskvit, u jednu posudu izmiješati sve suhe sastojke, a u drugu pomiješati jogurt i ulje.
Miksajući polako dodavati jogurt i ulje u suhe sastojke. Kada smjesa postane jednolična, isipati u najveći pleh-od pećnice (40x30).
Peći na 175 °C oko 30-40 minuta (provjeriti čačkalicom, tako da čačkalicu zabodete u srednji dio kolača i izvadite je, ako nema niti jedne mrvice kolač je pečen, ako ostane koja mrvica vratiti biskvit u pećnicu na još par minuta).
Pečeni biskvit, ohladiti i prerezati vodoravno na dva dijela (20x30).
Za kremu, 3 dcl mlijeka staviti kuhati sa šećerom.
Vrećicu pudinga od čokolade i brašno pomiješati i dodati ostatak mlijeka, te miješati kako ne bi ostalo grudica.
Kada mlijeko na vatri zavri, a šećer se otopi dodamo dobivenu smjesu i neprestano mješajući kuhamo dok smjesa ne dobije željenu gustoću.
Kada se dobivena smjesa sasvim ohladi dodamo je u margarin koji smo prethodno pjenasto izmiksali, te nastavimo miksati dok smjesa ne postane jednolična.
Dobivenu kremu premažemo preko jednog dijela biskvita, po njoj poslažemo višnje koje smo prethodno prelili s višnjevačom i stavimo drugi dio biskvita, te sve potisnemo rukom kako bi sve što bolje, sjedinilo.
Za glazuru, u posudu na vatri stavio kuhati vodu i šećer, kada se šećer otopi, dodamo čokoladu, te neprestano miješaju kuhamo dok se čokolada ne otopi, Kada se čokolada otopila sklonimo s vatre i umiješamo maragarin.
Pustimo par minuta da se glazura malo ohladi i prelijemo je po kolaču.
Izvor: https://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar