nedjelja, 29. svibnja 2016.
DOMAĆI UŠTIPCI DOK TREPNETE GOTOVI SU
SASTOJCI
1 jaje
200 gr brasna
1/2 kesice praska za pecivo
so
oko 1,5 dl jogurta
ulje za przenje
PRIPREMA
Umutiti jaje sa jogurtom, posoliti i dodati brasno i prasak za pecivo.
Masa treba da izgleda ovako
Ulje zagrejati i onda odmah smanjiti temperaturu da se ustipci ne bi suvise brzo ispekli i unutra ostali nepeceni.
Dakle pecite ih na laganoj vatri dok ne porumene.
Vadite ih kafenom kasicicom koju svaki put umocite u ulje u kojem pecete ustipke.
Posluzite uz sir i ajvar.
POSLUZIVANJE
Ovi su jaako mekani, a ako volite hrskave zamesite ih mlekom umesto jogurtom.Tako radi moja mama.
Izvor: www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar