petak, 24. lipnja 2016.

BRZO I LAKO SPREMITE- OMLET SA PEČURKAMA



Brzo i lako spremite omlet na dručačiji način.

SASTOJCI
- 750 g mešanih pečurki po izboru
- 100 g mesnate dimljene slanine
- 2 glavice crnog luka
- 2 kašike ulja
- so, biber
- kašika sirćeta
- 12 jaja
- po 2 kašike seckane mirođije, peršuna i bosiljka
- 125 ml mineralne vode



PRIPREMA
1. Pečurke istrljati vlažnom krpom, očistiti i iseckati.
Slaninu iseckati na kockice.
Luk oljuštiti i iseći na tanke kolutove.
Na kašiki ulja propržiti slaninu, dodati pečurke i luk.
Na tihoj vatri zajedno dinstati oko 15 minuta.
Začiniti solju, biberom i sirćetom.



2. Jaja umutiti sa travama.
Po ukusu posoliti i pobiberiti.
Umešati mineralnu vodu da se sve sjedini.
3. U tiganju zagrejati pola kašike ulja, smanjiti temperaturu, sipati četvrtinu mase za omlet, pustiti da se malo stegne.
Na sredinu omleta staviti četvrtinu pečurki, omlet preklopiti, pa ga izručiti na tanjir i do služenja držati na toplom.
4. Na isti način od preostale mase ispržiti još tri omleta.
Po želji omlet ukrasiti listićima bosiljka.

Izvor: http://pressonline.rs/

Nema komentara:

Objavi komentar