petak, 8. srpnja 2016.

TORTA OD KESTENA,ORAHA,LJEŠNJAKA I BADEMA



SASTOJCI
Biskvit 4 cijela jaja
5 šalica šećera (misllim na manje šalice od kave)
6 šalica brašna
3 šalice ulja
1 šalica oraha
1 šalica lješnjaka
1 šalica badema
3 šalice mineralne vode
1 prašak za pecivo



Krema
200 g protisnutih kestena (mogu i zamrznuti)
100 g šećera u prahu
3 žlice ruma
2,5 dl slatkog vrhnja
3 lista želatine (ili pola vrećice mljevene)



PRIPREMA
BISKVIT
jaja i šećer mutiti dok se ne zapjene.Postepeno dodavati ostale sstojke i sve skupa izmješati.Ispeći tri kore u okruglom nauljenom i pobrašnjenom limu.



KREMA
namočite želatinu. Izlupajte slatko vrhnje u šlag,ali ne prečvrsto.U šlag dodajte šećer u prahu,zgnječene kestene i rum.Želatinu otopite nad parom pa je brzo primješajte kremi.
Ako volite sočniji biskvit možete ga natopiti mlijekom.
Kremom mažite tortu. Ukrasite prema vlastitoj želji.

POSLUZIVANJE
NAPOMENA
–ako napravite čvrsti šlag krema će vam zbog želatine biti pretvrda.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar