subota, 6. kolovoza 2016.
BOSANSKE HURMAŠICE...TRADICIONALNI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA
E napravih i ja hurmasice…Uvijek sam imala strah da mi nece biti mehke i prhke u ustima…Al sam uspjela…
Sastojci
hurmasice
2 jaja
2 fildzana ulja
2 fildzana secera
BOSANSKE HURMAŠICE...TRADICIONALNI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA
2 fildzana kokosa
3 kasike masla
prasak za pecivo
po potebi brasna
agda
9 fildzana secera
11 fildzana vode
1 kom limuna
Priprema
1.
Jaja umutiti pjenasto pa dodati sve sastojke po redu gore navedenom…I na kraju dodavati brasna toliko da tijesto ne bude ni tvrdo ni mehko…
2.
Pa peci hurmasice i zalizi agdom…
3.
Ali JOS VRUCE HURMASICE ZALITI MLAKOM AGDOM..da bi bile mehke i prhke…
4.
Bujrum
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar